Kymenlaakso

KYMENLAAKSON HISTORIA KAHDESSA OSASSA

Kymenlaakson historiaa kuvaava kaksiosainen teos on ilmestynyt, ja kuusi vuotta kestänyt kirjoitusprojekti on saatu päätökseen. Historia on kirjoitettu Kymenlaakson liiton toimeksiannosta ja juhlistaa liiton 75-vuotista toimintaa.

PAIKALLISHISTORIAN TUTKIJAT TUKHOLMASSA

Pohjoismaiden paikallishistorian tutkijat kokoontuivat kahdennentoista kerran 8.–10. lokakuuta 2012. Tapaamista isännöi tällä kerta Tukholman yliopiston Stads- och kommunalhistoriska institutet ja kokouspaikkana oli yliopiston Frescatin alueella sijaitseva Aula Magna. Paikalla oli kaikkiaan 21 alan tutkijaa Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta. Perinteisesti suomalaisten osallistumisesta on huolehtinut Tilaushistoriakeskus, joka on muiden pohjoismaisten organisaatioiden yhteistyökumppani. 

Elimäki

Elimäki (Elimä)on entinen kunta ja nykyinen seurakunta kaakkoisessa Suomessa, Kymenlaakson maakunnan keskiosassa. Tunnetuksi Elimäki on tullut varsinkin lukuisista kartanoistaan.

Jaala

Jaala


 

on seurakunta ja entinen kunta kaakkoisessa Suomessa, Kymenlaakson maakunnan pohjoisosassa. Vuoden 1880 alusta itsenäisenä toiminut Jaalan kunta lakkautettiin vuoden 2009 alussa, jolloin siitä tuli Anjalankosken, Elimäen Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan tavoin osa yhdeksi suurkunnaksi muodostettua Kouvolan kaupunkia. Ennen lakkauttamista sen rajanaapureina olivat pohjoisessa Heinola ja Mäntyharju, lännessä ja etelässä Iitti sekä kaakossa Kuusankoski ja idässä Valkeala. Vuoden 2010 alussa entisestä Jaalasta liitettiin Iittiin pieni Haukkalan kylä.

Sivut

Subscribe to RSS - Kymenlaakso